Door deze behandeling ben ik pijnvrij

Ingezonden
‘De aanpak van pijnproblemen hoort maatwerk te zijn’, schrijft Paul Lieverse (ND, 5 augustus). Daar kan ik over meepraten. Als gevolg van een pancoasttumor, een vorm van longkanker, kreeg ik veel pijn in mijn schouder en arm. We kregen de pijn maar niet onder controle. De hoeveelheid pijnstillers nam steeds toe. Ik drong bij mijn behandelaar aan op een verwijzing naar het Pijncentrum van het UMC-Groningen.
Gerrit Meijer, Kropswolde
dinsdag 9 augustus 2022 om 04:21

Zo kwam ik in contact met een pijnspecialist, die mij vertelde over chordotomie. Hij heeft deze behandeling bij mij gedaan. De kanker zit er nog, maar door deze behandeling ben ik pijnvrij en gebruik ik geen pijnstillers meer. Pijn gaat als signaal naar de hersenen via een zenuwbaan in het ruggenmerg. Deze pijnbaan wordt bij een chordotomie in het ruggenmerg stukgemaakt door middel van een verhitte naald. 

De behandeling chordotomie is niet erg bekend en wordt alleen toegepast bij palliatieve patiënten. Erg jammer en onterecht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het woord ‘homofobie’ doet geen recht aan de bezwaren van veel moslims

Nederlandse moslims beijveren zich niet collectief voor een verbod op homoseksualiteit of dat het homohuwelijk in de ban moet worden gedaan, stelt Joas Wagemakers in het debat over de OneLove-band.

Afbeelding

Kerntaak in ons gezinshuis: op slinkse wijze zien te voorkomen dat de pleuris uitbreekt

Ik was al een conflictmijdend type, maar daar kun je dus ook je vak van maken, schrijft Anita Zeldenrust over haar dagelijks leven als moeder in een gezinshuis en hoe ze smeulende vuurtjes al zeer vroeg opmerkt.

Afbeelding

Hoe vaak staat de bezorger van pakketjes voor jouw deur?

Mensen bestellen vaak meer dan ze nodig hebben en sturen artikelen, vaak gratis, weer retour. Hoe zit het met jouw online koopgedrag? En denk jij ook dat het anders kan en moet?

Afbeelding

Een hoge gasprijs mag geen reden zijn om tijdelijk de kerk te sluiten

Het sluiten van kerkgebouwen vanwege hoge energieprijzen laat volgens Lourens Geuze een trend bij kerkenraden zien: het pragmatisme voert bij allerlei besluiten meer dan eens de boventoon.

Afbeelding

Wijsheid van een rechter of een gebrek daaraan kunnen zich in één persoon manifesteren

Als je in een rechtszaak betrokken raakt, maakt het dan wat uit welke rechter je treft? Het korte antwoord is ja. En dat is misschien maar goed ook, schrijft oud-president van het Haagse gerechtshof Leendert Verheij.

Afbeelding

Liturgische momenten helpen om het besef te voeden dat we afhankelijk zijn van wat de aarde geeft

We moeten goed voor planten, dieren en het bodemleven zorgen, stelt Jan van der Stoep vandaag bij het aanvaarden van zijn ambt als bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan Wageningen University & Research.