De Floriade kan een voorbeeld nemen aan SAIL Amsterdam

Opinie
Waarom moet een evenement als de Floriade telkens op een andere locatie georganiseerd worden? Het is veel efficiënter en goedkoper om een permanente locatie te kiezen.
Frank van den Heuvel • maatschappelijk ondernemer en toezichthouder
dinsdag 12 juli 2022 om 17:30 aangepast 19:00
Bezoekers op de Floriade in Almere. De wereldtuinbouwtentoonstelling wordt één keer in de tien jaar gehouden, telkens in een andere plaats.
Bezoekers op de Floriade in Almere. De wereldtuinbouwtentoonstelling wordt één keer in de tien jaar gehouden, telkens in een andere plaats. beeld anp / Jeffrey Groeneweg

Iedereen vindt het logisch dat het toernooi van Wimbledon in Londen plaatsvindt en dat de Tour de France in Frankrijk gereden wordt. Zoals ook de Keukenhof al vele decennia op dezelfde plek in de Bollenstreek te vinden is. Maar waarom moet de Floriade iedere tien jaar ergens anders plaatsvinden? Dezelfde vraag kunnen we stellen bij veel prestigieuze sportevenementen. Om veel redenen is het goed vaker uit te gaan van vaste locaties. Dat voorkomt financiële debacles zoals met de Floriade in Almere.

De Floriade Almere is een financieel bloedbad (ND, 25 juni). Dit kan anders en beter. Deze weken vinden gro..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eenzaamheid-mantra’s helpen mij niet verder. Wat helpt dan wel?

Gevoelens van eenzaamheid vragen allereerst om erkenning, merkt Jan Willem Janse van MissieNederland. ‘Eenzaamheid speelt niet alleen bij mij, maar misschien ook wel bij jou en vele anderen’.

Afbeelding

Vrije Universiteit boekt geen vooruitgang met nieuwe openings- en sluitingsteksten bij promoties en oraties

De Vrije Universiteit schrapt Psalmregels bij aanvang en beëindiging van promoties en oraties. De alternatieve teksten bevreemden hoogleraar Marc van Oostendorp. ‘Als ze ‘van oorsprong’ christelijk is, wat is ze nu dan?’

Afbeelding

Door te spelen kunnen we de last van het leven dragen, we staan zelfs meer open voor God

In 1938 publiceerde de cultuurhistoricus Johan Huizinga zijn studie: Homo ludens, de spelende mens. De stelling van het boek is eenvoudig, maar revolutionair, schrijft Léon Hanssen in zijn essay.

Afbeelding

Zouden de boeren geen volksfeest moeten vieren? Het Europese beleid dat hen zoveel opleverde bestaat vijftig jaar

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van de Europese Unie bestaat vijftig jaar. Tot op de dag van vandaag gaat er veel geld in om, signaleert Volkskrant-redacteur Peter de Waard. Feest wordt er voorlopig niet gevierd.

Afbeelding

De kerk scheuren? Dan heb je Paulus niet aan je kant. Het ging hem uiteindelijk om eenheid

Laat er onder jullie geen scheuringen zijn, schreef Paulus in zijn brief aan de Korintiërs. Dat brengt hoogleraar Bart Koet tot enige betrokken kanttekeningen bij ontwikkelingen in de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Afbeelding

Afrika is het continent van de toekomst. Hoe kan het Westen zijn bloei faciliteren?

Afrika is een krachtig continent met enorme potentie. Laat het Westen de bloei van het continent faciliteren, op basis van een gelijkwaardige relatie, schrijft Hans Valkenburg.