Creatieve oplossing van som

Ingezonden
Wat een geweldig artikel over de getallen die van groot naar klein geschreven moesten worden (ND, rubriek Viral, 23 juni). Het is evenzo indrukwekkend hoe de docent daarop reageert! Super doordacht.
Irma Meliefste, Middelburg
woensdag 29 juni 2022 om 07:00

Of het een creatieve leerling of een leerling met autisme of anderszins is, die deze som zo mooi op heeft gelost, dat maakt niet uit.

Wat wel uitmaakt is de reactie van degene die nakijkt. In dit geval niet gevangen in de koker van het rekenen. Hadden we maar meer van dit soort docenten, dan was de loopbaan van menige leerling vast anders verlopen.

Als ouder van een jongen met autisme herken ik de creatieve oplossing, maar de uitkomst van de beoordeling is in het ene geval een 10, uitmuntend! Maar een 1 was ook denkbeeldig geweest. En dat maakt, naast dat het kind onheus beoordeeld wordt, soms het verschil tussen overgaan of niet, tussen zakken of slagen. Zonder de docenten met kokervisie was onze zoon beoordeeld en bevraagd op z’n autisme.

Me..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Loopt Hugo de Jonge met zijn ambitieuze plannen te ver voor de bouwtroepen uit?

Eindelijk weer een bewindspersoon voor wonen die ambitieus is en niet aarzelt in te grijpen. Maar houdt Hugo de Jonge de uitvoerbaarheid van zijn plannen wel in de gaten, vraagt Marnix Norder zich af.

Afbeelding

Moeten we God aanspreken als vader of als moeder?

Meer dan ooit zetten mensen vraagtekens bij ‘gegenderd’ taalgebruik. Er is alle reden om God aan te spreken als vader. Maar ook de benaming ‘moeder’ is bijbels, beschrijft theoloog Pieter Dirk Dekker.

Afbeelding

Naar een gezamenlijke, Europese asielopvang

Het wordt tijd dat Europese landen asielopvang gezamenlijk gaan aanpakken. Bijvoorbeeld door te werken met een centraal aanmeldcentrum.

Afbeelding

Vrijhandel is geen modern kolonialisme. Het is juist wereldwijde samenwerking

Onderschat de invloed van internationale handel met niet-westerse landen met een laag inkomen niet. Het leidt er tot stijging van kennis en inkomen, stelt internationaal ondernemer Robert van den Heuvel.

Afbeelding

Uit angst om leerlingen te kwetsen spreekt de leraar zich niet altijd uit

De druk op leerkrachten om álle leerlingen altijd tegemoet te komen, onder het mom van veiligheid, leidt tot schimmige praktijken. Dat komt het onderwijs niet ten goede, schrijft kenner van het onderwijs Jos van Remundt.

Afbeelding

Moet Dierendag gevierd worden? ‘Het is een uitvinding van commerciële partijen’

Dinsdag is het Werelddierendag. Ook is het de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi. Vier jij dierendag? En wat betekenen dieren voor jou? Ons lezerspanel reageert.