Intimiderende trekkerprotesten

Ingezonden
Los van de vraag of de boeren terecht protesteerden is gebleken dat veel boeren geen enkel ontzag hebben voor de rechten van andere weggebruikers (blokkeren van diverse snelwegen). En voor gemaakte afspraken (niet met je trekker op de snelweg) door hun vertegenwoordigers (ND, 23 juni).
Anne van den Dool, Leusden
dinsdag 28 juni 2022 om 04:21
Politie bij een Brabants boerenprotest maandag op de snelweg A2 bij Best.
Politie bij een Brabants boerenprotest maandag op de snelweg A2 bij Best. beeld anp / Jeroen Jumelet

Het feit dat kentekenplaten bewust werden verwijderd om opsporing te bemoeilijken maakt dit nog extra duidelijk.

Gebruikmakend van hun grote aantal en de omvang van hun voertuigen werden alle regels overtreden.

Ik denk dat dit moet betekenen dat in de toekomst als boeren willen protesteren ze net als andere mensen gewoon met hun eigen auto of met het openbaar vervoer naar de plaats van samenkomst moeten gaan.

Dan is ook het intimiderende effect (intimideren is een vorm van geweld) van al die trekkers verdwenen en kunnen argumenten worden uitgewisseld.

Mijns inziens hebben de boeren door hun gedrag vorige week een boel goodwill verspeeld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Loopt Hugo de Jonge met zijn ambitieuze plannen te ver voor de bouwtroepen uit?

Eindelijk weer een bewindspersoon voor wonen die ambitieus is en niet aarzelt in te grijpen. Maar houdt Hugo de Jonge de uitvoerbaarheid van zijn plannen wel in de gaten, vraagt Marnix Norder zich af.

Afbeelding

Moeten we God aanspreken als vader of als moeder?

Meer dan ooit zetten mensen vraagtekens bij ‘gegenderd’ taalgebruik. Er is alle reden om God aan te spreken als vader. Maar ook de benaming ‘moeder’ is bijbels, beschrijft theoloog Pieter Dirk Dekker.

Afbeelding

Naar een gezamenlijke, Europese asielopvang

Het wordt tijd dat Europese landen asielopvang gezamenlijk gaan aanpakken. Bijvoorbeeld door te werken met een centraal aanmeldcentrum.

Afbeelding

Vrijhandel is geen modern kolonialisme. Het is juist wereldwijde samenwerking

Onderschat de invloed van internationale handel met niet-westerse landen met een laag inkomen niet. Het leidt er tot stijging van kennis en inkomen, stelt internationaal ondernemer Robert van den Heuvel.

Afbeelding

Uit angst om leerlingen te kwetsen spreekt de leraar zich niet altijd uit

De druk op leerkrachten om álle leerlingen altijd tegemoet te komen, onder het mom van veiligheid, leidt tot schimmige praktijken. Dat komt het onderwijs niet ten goede, schrijft kenner van het onderwijs Jos van Remundt.

Afbeelding

Moet Dierendag gevierd worden? ‘Het is een uitvinding van commerciële partijen’

Dinsdag is het Werelddierendag. Ook is het de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi. Vier jij dierendag? En wat betekenen dieren voor jou? Ons lezerspanel reageert.