Waarom ik als moslim Segers gevaarlijker vind dan Wilders

Opinie
Moslims zoals ik zien geen verschil tussen de moslimhaat van Geert Wilders en de islamkritiek van Gert-Jan Segers. Ik zal dat met voorbeelden illustreren, schrijft Enis Odaci.
Enis Odaci • Islamdeskundige, publicist en voorzitter van Stichting Humanislam
vrijdag 10 juni 2022 om 16:05
Mevlana Moskee in Rotterdam.
Mevlana Moskee in Rotterdam. beeld anp / sem van der wal

In zijn column van 7 juni probeert Gert-Jan Segers de ogenschijnlijk moeilijke middenweg te vinden tussen kritiek op de islam en de vrijheid van meningsuiting. Kritiek op de islam moet volgens hem altijd kunnen, ongeacht het onderwerp. Maar moslimhaat mag niet want dat druist in tegen onze vrijheden. Wie kan het daar nu mee oneens zijn?

Segers is overtuigd christen en dat schuift hij niet onder stoelen of banken. Dat hoeft ook niet, maar de voorman van de ChristenUnie heeft wel een voorbeeldfunctie. Een vast onderdeel van zijn vocabulaire is dat kritiek op een geloof altijd moet kunnen, ook al doet het hem pijn. Dat noemen we vrijheid van meningsuiting. Maar ik volg Segers al lang genoeg om een gevaarlijke trend te zien in zijn tweets, le..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Loopt Hugo de Jonge met zijn ambitieuze plannen te ver voor de bouwtroepen uit?

Eindelijk weer een bewindspersoon voor wonen die ambitieus is en niet aarzelt in te grijpen. Maar houdt Hugo de Jonge de uitvoerbaarheid van zijn plannen wel in de gaten, vraagt Marnix Norder zich af.

Afbeelding

Moeten we God aanspreken als vader of als moeder?

Meer dan ooit zetten mensen vraagtekens bij ‘gegenderd’ taalgebruik. Er is alle reden om God aan te spreken als vader. Maar ook de benaming ‘moeder’ is bijbels, beschrijft theoloog Pieter Dirk Dekker.

Afbeelding

Naar een gezamenlijke, Europese asielopvang

Het wordt tijd dat Europese landen asielopvang gezamenlijk gaan aanpakken. Bijvoorbeeld door te werken met een centraal aanmeldcentrum.

Afbeelding

Vrijhandel is geen modern kolonialisme. Het is juist wereldwijde samenwerking

Onderschat de invloed van internationale handel met niet-westerse landen met een laag inkomen niet. Het leidt er tot stijging van kennis en inkomen, stelt internationaal ondernemer Robert van den Heuvel.

Afbeelding

Uit angst om leerlingen te kwetsen spreekt de leraar zich niet altijd uit

De druk op leerkrachten om álle leerlingen altijd tegemoet te komen, onder het mom van veiligheid, leidt tot schimmige praktijken. Dat komt het onderwijs niet ten goede, schrijft kenner van het onderwijs Jos van Remundt.

Afbeelding

Moet Dierendag gevierd worden? ‘Het is een uitvinding van commerciële partijen’

Dinsdag is het Werelddierendag. Ook is het de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi. Vier jij dierendag? En wat betekenen dieren voor jou? Ons lezerspanel reageert.