Mondkapjesplicht maakt openbaar vervoer onaantrekkelijk

Ingezonden
Als oude vrouw van 84 jaar behoor ik tot de groep kwetsbaren en word ik beschermwaardig geacht (Nederlands Dagblad, 16 februari).
Gusta Balkema, Zutphen
woensdag 23 februari 2022 om 03:21
Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer blijft verplicht.
Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer blijft verplicht. beeld anp / Jeroen Jumelet

Sinds het mondkapjesgedoe is het voor mij niet meer aantrekkelijk om met het openbaar vervoer (OV) op pad te gaan. Zodra het mondkapje een verplichting werd in het OV, heb ik mijn NS-abonnement beëindigd: een niet-medisch mondkapje (lange tijd niet expliciet voorgeschreven, red.) werkt niet en het was verboden een chirurgisch mondkapje te gebruiken.

Door een mondkapje loop ik een grotere kans te vallen en iets te breken, wat ook tot extra belasting van de zorg zou leiden.

Ik heb er geen behoefte aan beschermd te worden en ik wil graag het gezicht van mijn medereizigers kunnen zien, zonder mondkapje en zonder sluier.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Loopt Hugo de Jonge met zijn ambitieuze plannen te ver voor de bouwtroepen uit?

Eindelijk weer een bewindspersoon voor wonen die ambitieus is en niet aarzelt in te grijpen. Maar houdt Hugo de Jonge de uitvoerbaarheid van zijn plannen wel in de gaten, vraagt Marnix Norder zich af.

Afbeelding

Moeten we God aanspreken als vader of als moeder?

Meer dan ooit zetten mensen vraagtekens bij ‘gegenderd’ taalgebruik. Er is alle reden om God aan te spreken als vader. Maar ook de benaming ‘moeder’ is bijbels, beschrijft theoloog Pieter Dirk Dekker.

Afbeelding

Naar een gezamenlijke, Europese asielopvang

Het wordt tijd dat Europese landen asielopvang gezamenlijk gaan aanpakken. Bijvoorbeeld door te werken met een centraal aanmeldcentrum.

Afbeelding

Vrijhandel is geen modern kolonialisme. Het is juist wereldwijde samenwerking

Onderschat de invloed van internationale handel met niet-westerse landen met een laag inkomen niet. Het leidt er tot stijging van kennis en inkomen, stelt internationaal ondernemer Robert van den Heuvel.

Afbeelding

Uit angst om leerlingen te kwetsen spreekt de leraar zich niet altijd uit

De druk op leerkrachten om álle leerlingen altijd tegemoet te komen, onder het mom van veiligheid, leidt tot schimmige praktijken. Dat komt het onderwijs niet ten goede, schrijft kenner van het onderwijs Jos van Remundt.

Afbeelding

Moet Dierendag gevierd worden? ‘Het is een uitvinding van commerciële partijen’

Dinsdag is het Werelddierendag. Ook is het de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi. Vier jij dierendag? En wat betekenen dieren voor jou? Ons lezerspanel reageert.