Christelijke werkgever kiezen of juist niet? Het gaat er niet om hoe ik christen ben, Jezus is overal te vinden

Opinie
Als christen heb ik lang gewerkt voor niet-christelijke organisaties. Met managementervaring in de zorg en bij de overheid was ik een seculiere werkvloer gewend.
Ari Schol • manager en schrijver
donderdag 17 februari 2022 om 19:00
Bij christelijke organisaties liggen de gevoeligheden vaak meer onder de oppervlakten. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn.
Bij christelijke organisaties liggen de gevoeligheden vaak meer onder de oppervlakten. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. beeld Getty Images/iStockphoto

Een aantal jaar geleden koos ik er bewust voor om de overstap te maken naar een christelijke organisatie. Waarom? Ik was benieuwd hoe het zou zijn. Bovendien koesterde ik een verlangen om me dagelijks meer verbonden te voelen met broeders en zusters in Christus. Ook, als ik eerlijk ben, hoopte ik misschien een betere christen te kunnen zijn.

Verrassend genoeg hoorde ik in sollicitatiegesprekken vaak de opmerking dat ‘we overal christen kunnen zijn’. Dat is waar natuurlijk, maar toch vond ik het raar om zo’n opmerking te horen van mensen die er zelf werken. In mijn kennismaking viel me op hoe verschillend mijn toekomstige directeuren ons geloof beleefden. Zo ging een toekomstige leidinggevende ons voor in gebed en vertelde een andere direc..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Loopt Hugo de Jonge met zijn ambitieuze plannen te ver voor de bouwtroepen uit?

Eindelijk weer een bewindspersoon voor wonen die ambitieus is en niet aarzelt in te grijpen. Maar houdt Hugo de Jonge de uitvoerbaarheid van zijn plannen wel in de gaten, vraagt Marnix Norder zich af.

Afbeelding

Moeten we God aanspreken als vader of als moeder?

Meer dan ooit zetten mensen vraagtekens bij ‘gegenderd’ taalgebruik. Er is alle reden om God aan te spreken als vader. Maar ook de benaming ‘moeder’ is bijbels, beschrijft theoloog Pieter Dirk Dekker.

Afbeelding

Naar een gezamenlijke, Europese asielopvang

Het wordt tijd dat Europese landen asielopvang gezamenlijk gaan aanpakken. Bijvoorbeeld door te werken met een centraal aanmeldcentrum.

Afbeelding

Vrijhandel is geen modern kolonialisme. Het is juist wereldwijde samenwerking

Onderschat de invloed van internationale handel met niet-westerse landen met een laag inkomen niet. Het leidt er tot stijging van kennis en inkomen, stelt internationaal ondernemer Robert van den Heuvel.

Afbeelding

Uit angst om leerlingen te kwetsen spreekt de leraar zich niet altijd uit

De druk op leerkrachten om álle leerlingen altijd tegemoet te komen, onder het mom van veiligheid, leidt tot schimmige praktijken. Dat komt het onderwijs niet ten goede, schrijft kenner van het onderwijs Jos van Remundt.

Afbeelding

Moet Dierendag gevierd worden? ‘Het is een uitvinding van commerciële partijen’

Dinsdag is het Werelddierendag. Ook is het de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi. Vier jij dierendag? En wat betekenen dieren voor jou? Ons lezerspanel reageert.