De dreiging van lockdowns en andere ontwrichting rechtvaardigt de 2G-regel ook in het hoger onderwijs
Wie Nederland met Italië vergelijkt, waar de pandemie vorig jaar tot ontluisterende toestanden leidde, staat versteld. Juist om maatschappelijke ontwrichting te voorkomen zijn strengere maatregelen nodig, zoals een 2G-beleid in het hoger onderwijs.

Studenten op het Science Park van de Universiteit van Amsterdam dragen, eerder deze maand, vanwege de aanscherping van coronaregels, bij verplaatsingen een mondkapje. Een coronapas is er nog niet verplicht.
(beeld anp / Jeroen Jumelet)Een van de voorrechten van wetenschappers vormt de deelname in uitwisselingsprogramma’s met onderwijsinstellingen elders in Europa. Daarbij hoort onder meer het respecteren van de nationale coronaregels.
Ik ben als gastdocent verbonden aan de universiteit in Bologna en ervaar dat de verschillen tussen Italië en Nederland enorm zijn. Waar de Nederlandse discussie in het parlement gaat over de veelbesproken invoering van de 1- of 2G-maatregel bij al dan niet essentiële voorzieningen, geldt in Italië een vaccinatieverplichting voor nagenoeg alle beroepen.
Ondanks het verzet en de wekelijkse demonstraties van enkele lokale ‘wappies’ hebben de meeste Italianen de verschrikkelijke beelden van Bergamo in 2020 nog haarscherp op het netvlies staan.
..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .