Stoptober, laat christelijk Nederland daar een oproep tot eenheid en bescheidenheid van maken

Opinie
Christelijke artiesten die hun optredens afzeggen omdat ze niet om een coronapas willen vragen. Erg heftige reacties tot gevolg. Een christelijke spreker die voor zijn evenement wél om het toegangsbewijs vraagt en vervolgens door een deel van christelijk Nederland wordt neergesabeld. Weer iemand anders roept christenen zelfs op de coronapas te omzeilen en opnieuw buitelen de reacties over elkaar heen. Waar zijn we in vredesnaam mee bezig?! Stop alsjeblieft!
Hans Borghuis • spreker en trainer
vrijdag 1 oktober 2021 om 11:50
Afbeelding
beeld anp / Kippa Jeroen Jumelet

Het is weer ‘Stoptober’. Een campagne om rokers te stimuleren 28 dagen niet te roken en daarna helemaal te stoppen. Een krachtig initiatief, we weten allemaal dat roken slecht is voor de gezondheid. Het zaaien van verdeeldheid is dat ook. De soms liefdeloze reacties, de eigenzinnigheid en de felheid zijn misschien wel net zo slecht. In elk geval voor de geestelijke gezondheid en voor de profilering van ons christenen; voor de naam van Jezus.

Kunnen we ons deze maand weer gaan richten op dat wat ons samenbindt? Stoppen met verdeeldheid zaaien, stoppen met denken de wijsheid in pacht te hebben, stoppen met elkaar in de haren vliegen? Alsjeblieft?!

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In Engeland regent het rechtszaken over gender. Laten we eerst daarvan leren

Voor ingrijpende medische behandelingen is eerst sluitend wetenschappelijk bewijs van veiligheid en effect nodig en vervolgens een adequate medische diagnose, vindt huisarts Gerrit Roorda.

Afbeelding

Goede seksuele vorming op school bestaat uit meer dan lessen

De grote uitdaging rondom seksuele vorming in het onderwijs ligt op een ander vlak, schrijven Sebastiaan en Wietske Kruyswijk. Hóé geef je die een plek binnen het bomvolle onderwijs?

Afbeelding

Wat het debat over de doop heeft opgeleverd? ‘Ik hoop en bid dat doop teken van eenheid wordt’

Dominee Mark de Jager pleitte in juli voor een breed kerkelijk gesprek over de (tweede) doop. Hij blikt terug op de vele reacties die dat opleverde. Hij ziet sterke raakvlakken tussen de kinder- en volwassendoop.

Afbeelding

Loopt Hugo de Jonge met zijn ambitieuze plannen te ver voor de bouwtroepen uit?

Eindelijk weer een bewindspersoon voor wonen die ambitieus is en niet aarzelt in te grijpen. Maar houdt Hugo de Jonge de uitvoerbaarheid van zijn plannen wel in de gaten, vraagt Marnix Norder zich af.

Afbeelding

Moeten we God aanspreken als vader of als moeder?

Meer dan ooit zetten mensen vraagtekens bij ‘gegenderd’ taalgebruik. Er is alle reden om God aan te spreken als vader. Maar ook de benaming ‘moeder’ is bijbels, beschrijft theoloog Pieter Dirk Dekker.

Afbeelding

Naar een gezamenlijke, Europese asielopvang

Het wordt tijd dat Europese landen asielopvang gezamenlijk gaan aanpakken. Bijvoorbeeld door te werken met een centraal aanmeldcentrum.