Het kan zijn dat de deuren van onze pastors binnenkort voor christelijke homoseksuelen gesloten zullen zijn

Opinie
Evangelische kerkleiders in Nederland overwegen de overheid te waarschuwen tegen een verbod op homogenezing waardoor ook de godsdienstvrijheid onder druk kan komen (ND 18 maart). Anglicaanse voorganger Ed Shaw schrijft in dit verhaal over de vergelijkbare zorgen in Engeland.
Ed Shaw • voorganger van Emmanuel City Centre in Bristol
zondag 21 maart 2021 om 12:00
Er zou spoedig een situatie kunnen ontstaan waarin een verzoek om advies of gebed door predikanten vrijelijk wordt ingewilligd voor iedereen behalve voor christenen die zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht.
Er zou spoedig een situatie kunnen ontstaan waarin een verzoek om advies of gebed door predikanten vrijelijk wordt ingewilligd voor iedereen behalve voor christenen die zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht. beeld istock

Als christenhomo maak ik me zorgen over de oproepen om ‘homo-conversietherapie’ te verbieden. Ik werk al twintig jaar in de staf van Anglicaanse kerken. In die tijd hebben de mensen die ik heb gediend, gevraagd om met mij te praten en te bidden over hun gezinnen, werksituaties, dromen, mislukkingen, huwelijken, alleen zijn, financiën, verslavingen, seksualiteit, gender - en nog veel meer. Ik heb zo ongeveer alles wel te horen gekregen, maar ik heb elk uniek mens verwelkomd, en de kans aangegrepen te proberen hen zo goed mogelijk te helpen.

Maar er is een groep die ik binnenkort misschien zal moeten ontmoedigen om mijn advies of gebed te vragen: alle christenen die zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht (homo, bi-seksueel of gewoo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er is alle reden om verzetsmensen gewoon verzetshelden noemen. Daar is niks mis mee

Verzetshelden overwonnen hun angst die anderen weerhield van acties tegen de bezetter. Volgens historicus Wim Berkelaar is er alle reden hen gewoon verzetshelden te noemen.

Afbeelding

Wegwerpscharen en dure metalen zaagbladen: Waar blijft de broodnodige visie op circulaire zorg?

Verduurzamen van de zorg, waar veel wordt gewerkt met wegwerpproducten, is van groot belang. Maar wetgeving staat een circulaire zorg nu nog te veel in de weg, schrijft expert Ilyes Machkor.

Afbeelding

Carola Schouten mag de armen wel wat meer tegemoetkomen. Beter nog: voorkom armoede

De wet die ervoor moet zorgen dat iedereen meedoet (Participatiewet) wordt iets soepeler. Je mag bijvoorbeeld wat meer bijverdienen. Maar de wet blijft zwaar leunen op controles, stelt Peter Heijkoop.

Afbeelding

Deze dienaar van de koning in bijbelse tijden werd ten onrechte als slaaf neergezet

Hoogleraar Jaap Dekker kruipt in de huid van Ebed-Melech. Deze dienaar van de koning in bijbelse tijden werd ten onrechte als slaaf neergezet. En zich ook nog wat andere vooroordelen moest laten welgevallen.

Afbeelding

Hoe maken we onze boodschap aan Qatar geloofwaardig? Niet alleen door een armband of speldje

Een statement maken over de arbeidsomstandigheden in Qatar is niet genoeg. We moeten in Nederland ook eerlijk naar onszelf durven kijken, schrijven Anne van der Meer en Floris Grijzenhout.

Afbeelding

Jongeren trekken keer op keer aan het kortste eind. Wie neemt hun druk weg?

Studenten voelen zich niet gesteund door de generatie die het nu voor het zeggen heeft. Het is hoog tijd om de druk bij hen weg te halen, schrijven Joram van Velzen en Daan Bos.