Levensvragen van een 27-jarige: Hoe krijg ik meer moed in mijn werk?

Opinie
27-jarigen dansen op het slappe koord tussen jeugd en volwassenheid, vol levensvragen. Ilona de Lange, sinds april 27, is op zoek naar antwoorden. ‘Hoe krijg ik meer moed in mijn werk?’, vraagt ze deze week aan Tim Vreugdenhil, stadspredikant van Amsterdam.
Ilona de Lange
donderdag 18 maart 2021 om 14:26 aangepast 4 januari 2023 15:13
portretfoto Ilona de Lange
portretfoto Ilona de Lange beeld Jaap Meijer
Levensvragen van een 27-jarige

Vorig jaar schreef ik voor de krant over de online lezing van predikant Tim Vreugdenhil over David Brooks’ veelgeprezen boek De tweede berg. Brooks is een bekende denker en Amerika’s ‘meest gelezen columnist’. Als politiek commentator maakt hij glansrijk carrière, alleen rond zijn vijftigste wilde zijn vrouw van hem scheiden en ontdekte hij dat veel van zijn vriendschappen oppervlakkig waren. Hij leefde tot dan toe volgens de prestatiegerichte, individualistische maatstaven van de westerse wereld: de eerste berg. Hij belandde, zegt hij, in een dal. De daaropvolgende vijf jaar las hij alles wat los en vast zit op zoek naar een zinvol leven, waaronder de Bijbel. Je verbinden, daar gaat het om, zegt hij. Aan mensen, aan een plek en..

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Levensvragen van een 27-jarige: Hoe krijg ik meer moed in mijn werk?

27-jarigen dansen op het slappe koord tussen jeugd en volwassenheid, vol levensvragen. Ilona de Lange is op zoek naar antwoorden. Deze week stelt ze een vraag aan Tim Vreugdenhil, stadspredikant van Amsterdam.

Afbeelding

Vragen van een 27-jarige: Hoe kies je wat voor werkende moeder je wordt?

27-jarigen dansen op het slappe koord tussen jeugd en volwassenheid, vol levensvragen. Ilona de Lange, zelf 27, is op zoek naar antwoorden. 'Hoe kies je wat voor werkende moeder je wordt?', vraagt ze vandaag aan Margriet Zwart-Westers (31).

Afbeelding

Levensvragen van een 27-jarige: Kan ik me voorbereiden op rouw?

Ilona de Lange is op zoek naar antwoorden. 'Kan ik me voorbereiden op rouw?', vraagt ze aan Geert Smid, psychiater en bijzonder hoogleraar Psychotrauma, verlies en rouw na rampen en geweld.

Afbeelding

Vragen van een 27-jarige: Hoe kan kerkmuziek mijn geloof verdiepen?

27-jarigen dansen op het slappe koord tussen jeugd en volwassenheid, vol levensvragen. Hoe kan kerkmuziek mijn geloof verdiepen? Dat vraagt Ilona de Lange aan Henk Vogel, organist en liefhebber van muziek.

Afbeelding

Levensvragen: Hoe ben ik een goed mens zonder mening?

27-jarigen dansen op het slappe koord tussen jeugd en volwassenheid, vol levensvragen. Ilona de Lange (27) is op zoek naar antwoorden. ‘Hoe ben ik een goed mens zonder mening?’ vraagt ze aan Marja Pruis, schrijfster van De Groene Amsterdammer.

Afbeelding

Levensvragen van een 27-jarige: Hoe ver moet je gaan in naastenliefde?

Ilona de Lange is 27 en op zoek naar antwoorden op levensvragen. ‘Hoe ver moet je gaan in naastenliefde?’ vraagt ze vandaag aan Don Ceder. 'Accepteer dat er geen perfecte levensreis bestaat.'