Eindeloos wachten op perspectief maakt murw, maar ook moedig en weerbaar

Opinie
Eindeloos wachten op perspectief. Sinds corona weet bijna iedereen hoe dat voelt. In Groningen speelt het al jarenlang.
Liebrecht P. Hellinga • contactpersoon Kerken namens Geestelijke Verzorging Aardbevingsgebied Groningen en Platform Kerk & Aardbeving
maandag 22 februari 2021 om 12:39 aangepast 14:56
Schade aan een boerderij in Wirdum. De afwikkeling van aardbevingsschade door gaswinning verloopt voor velen moeizaam.
Schade aan een boerderij in Wirdum. De afwikkeling van aardbevingsschade door gaswinning verloopt voor velen moeizaam. beeld anp / Anjo de Haan

Door de maatregelen tegen corona voelt bijna iedereen feilloos aan wat het met je doet als er geen perspectief is. Eindeloos wachten op perspectief is iets wat zich in Groningen al jaren voordoet, ver voordat de pandemie begon. Juist nu we vanwege voortdurende lockdown en avondklok nog meer aangewezen zijn op het thuis-zijn, thuis werken, thuis schoollessen volgen, geen bezoek van vrienden en familie, valt het nog zwaarder wanneer je huis niet veilig is en je in procedures terecht bent gekomen van wisselwoningen, versterken, of de sloop van je huis dat eens jouw veilig thuis was.

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe kunnen we pesten tegengaan?

Sinds vorig jaar kun je in Frankrijk drie tot tien jaar cel krijgen voor pesten. Zijn deze zwaardere straffen een goede manier om pestgedrag te stoppen? Of zijn er andere - betere - mogelijkheden om pesten tegen te gaan?

Afbeelding

Voor een gezellige kerk kom ik mijn bed niet uit, want ik heb het thuis al reuzegezellig

Een gezellige kerk voegt zich naadloos in in onze consumptiemaatschappij. Jezus vraagt om keuzes die daar haaks op staan. Een gezellige kerk maakt het ons makkelijk. Jezus maakt het ons moeilijk, schrijft Sam Janse.

Afbeelding

Biden zet eigenlijk het 'America First-beleid' van Donald Trump voort

De VS hebben iets in beweging gezet en dat is voorlopig niet te stoppen: de wens om zelfvoorzienend te zijn. En van 'Koop Amerikaanse waar' naar 'Koop Nederlandse waar' is een kleine stap, schrijft Peter de Waard.

Afbeelding

'Over de doden niets dan goeds.' Moet dat ook tijdens een uitvaart in de kerk gelden?

Aad Kamsteeg zit soms met kromme tenen bij uitvaartdiensten. 'Ze werden veroorzaakt door de enorme tegenstelling tussen wat nu bij zijn dood werd gezegd en wat ik eerder bij zijn leven te horen had gekregen.'

Afbeelding

Mijn angst is dat een deel van Groningen een showroom van cataloguswoningen wordt

Nu in Groningen huizen vernieuwd of vervangen moeten worden, dreigen complete dorpen hun karakter te verliezen. Zet daarom architecten in die de cultuurhistorische context van het gebied kennen.

Afbeelding

Veel media maken geen onderscheid tussen terreur en terreurbestrijding als het over Israël en de Palestijnen gaat

Acties van Israël en de Palestijnen worden vaak op één hoop gegooid. Veel media maken geen onderscheid tussen terreur en het bestrijden van terreur, schrijft Freek Vergeer van het CIDI.