Luister naar

Driearg

Achtergrond
Ik ben voor uitstel van de Tweede Kamerverkiezingen.
Paul Lieverse • arts en docent
donderdag 11 februari 2021 om 03:00

1        De coronacrisis domineert het nieuws. Het domineert ook veel debatten in het parlement. Voor een evenwichtige beoordeling van de verschillende partijen en daarmee het bepalen van een stemvoorkeur is eerst ruimte nodig voor de andere onderwerpen.

2        Politici van zowel coalitie als oppositie gebruiken en misbruiken de coronacrisis voor eigen profilering. Een politisering van de problematiek schaadt een doortastende crisisaanpak.

3        Dan de praktische beletsels: Bij beperking van reisbewegingen passen geen verkiezingsbijeenkomsten. Het vermijden met meerderen in dezelfde ruimte te verkeren, verdraagt zich slecht met stemmen in een stembureau waar velen ook nog van hetzelfde stemhokje gebruikmaken. We betalen met pinpas in plaats van met papiergeld, het is dan onlogisch om met stembiljetten te werken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een hoge gasprijs mag geen reden zijn om tijdelijk de kerk te sluiten

Het sluiten van kerkgebouwen vanwege hoge energieprijzen laat volgens Lourens Geuze een trend bij kerkenraden zien: het pragmatisme voert bij allerlei besluiten meer dan eens de boventoon.

Afbeelding

Wijsheid van een rechter of een gebrek daaraan kunnen zich in één persoon manifesteren

Als je in een rechtszaak betrokken raakt, maakt het dan wat uit welke rechter je treft? Het korte antwoord is ja. En dat is misschien maar goed ook, schrijft oud-president van het Haagse gerechtshof Leendert Verheij.

Afbeelding

Liturgische momenten helpen om het besef te voeden dat we afhankelijk zijn van wat de aarde geeft

We moeten goed voor planten, dieren en het bodemleven zorgen, stelt Jan van der Stoep vandaag bij het aanvaarden van zijn ambt als bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan Wageningen University & Research.

Afbeelding

Waarom Sjirk Kuijper Twitter verlaat: ‘Het gaat pijn doen. Want weggaan is als stad en land verlaten’

Voormalig ND-hoofdredacteur Sjirk Kuijper verlaat Twitter. Maar dat wordt wel een offer, schrijft hij in een essay. ‘Ik aarzel, treuzel, stel het uit, en staar over m’n schouder naar wat ik achter me moet laten.’

Afbeelding

Ja, er is een opvangcrisis. Maar erken ook dat de instroom simpelweg hoog is

In het asielbeleid is naast een opvangcrisis ook sprake van een instroomcrisis, vindt CU-burgerlid Robbert-Jan van de Werken. ‘Zonder falend opvangbeleid is het een zeer ingewikkelde opgave om voor al deze mensen tijdig plek te vinden.’

Afbeelding

De intensieve landbouw is een veel te gemakkelijke zondebok van een zeer intensieve samenleving

Alles in dit land is intensief, waarom wordt alleen de intensieve landbouw aangekeken op de afname van biodiversiteit? Melkveehouder Ben Apeldoorn legt uit waarom hij efficiënt te werk gaat.