aangepast op 19 mei 2020 om 09:54

wapen
Commentaar

Een coronadelict is geen snoeptrommelzonde. We moeten leren gehoorzamen

Iedereen kijkt uit naar 1 juni. Dan kunnen we weer (een beetje) los. Maar het zorgvuldig afbouwen van strenge veiligheidsmaatregelen is moeilijker dan het afkondigen ervan. Het heropenen van tal van (uitgaans)gelegenheden is mogelijk, maar tegelijk heikel. Immers: je wilt weer eens ‘lekker’ naar het theater of museum en je snakt ernaar om weer eens ‘gewoon’ naar de kerk te kunnen, maar dat maximum van dertig mensen is nattevingerwerk. Er zijn theaters en kerkgebouwen waar je met honderd mensen naar binnen kunt zonder ook maar één persoonlijk corona-aura te schenden. Veel coronamaatregelen zijn moeilijk te doorgronden, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de lockdowntest die de Volkskrant maakte.

Maar voor je het weet, fietst iedereen de logica zijn eigen straatje in en dan ontstaan de problemen. De verontwaardiging over ‘onzinnige’ boetes kan hoog oplopen. GroenLinks legitimeerde die verontwaardiging zelfs, door in de Tweede Kamer te protesteren tegen ..

Dáár zit een springend punt. Want inderdaad, je kunt over bepaalde maatregelen je eigen gedachten hebben. Sommige aanvankelijk afgekondigde maatregelen werden weer ingetrokken of niet ingevoerd, na overleg tussen de overheid, medici en belangenpartijen. Maar andere ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’