aangepast op 9 april 2020 om 06:44

wapen
Commentaar

Commentaar: Hoop doet leven ... maar realiteitszin ook

Voor het eerst daling IC-bezetting, jubelde Teletekst woensdag in kapitalen. De eerste groene grassprietjes die premier Mark Rutte vorige week ontwaarde, zijn ietsje gegroeid. En dan gebeurt waar Nederland goed in is: het optimisme krijgt de overhand, en ideeën over hoe we uit de ‘intelligente lockdown’ komen, nemen bezit van ons. We dromen over applicaties die iedereen binnenkort op zijn mobiele telefoon zet, waarna het gewone leven zich langzaamaan kan hervatten.

Het valt in het kabinet te prijzen dat het de bevolking zo goed mogelijk wil voorlichten, en ook een toekomstperspectief wil schetsen. Maar het is een gevaarlijke balanceeract. De mogelijkheden van die slimme apps worden de komende weken ‘verkend’, zei minister Hugo de Jonge woensdag. Dat duurt dus nog wel even. Bovendien zijn er lastige vragen over de privacy en de vraag of het vrijwillig of v..

Woensdagochtend waarschuwde ic-baas Diederik Gommers voor een heel ander probleem: het risico op burn-out bij de professionals in de zorg. Woensdag lagen er 1408 coronapatiënten op de intensive care. Dat is voor Nederlandse begrippen een heel fors aantal, en de v..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’