aangepast op 1 april 2020 om 09:34

wapen
Commentaar

Samen doorbijten

We zijn voorbij de start, maar nog niet aan het einde van het begin: veel duidelijker kon premier Rutte het niet zeggen. Iedereen die vooralsnog ‘slechts’ te lijden heeft onder de weloverwogen vergrendeling van het openbare leven, moet nog minstens een maand doorbijten. En dat kan heel moeilijk zijn: plotseling zonder werk, inkomen of omzet de dagen tellen; in huis opgesloten zitten vanwege je kwetsbaarheid; een geliefde in het zorgcentrum niet kunnen bezoeken; wekenlang de harmonie, discipline en goede moed bewaren met kleine en grote kinderen in één kamer.

Maar al die landgenoten die in de gezondheidszorg werken, zien de zwaarste tijd nog op zich afkomen. Dagelijks nieuwe ziekenhuisopnames. Verdubbeling van het aantal intensivecareplaatsen, allemaal voor coronalijders. Palliatieve zorg aan patiënten voor wie de loodzware behandeling en geforceerde beademing in zo’n ic-bed geen doen meer is. Meer verpleegcapaciteit ook voor revaliderende slachtoff..

Voor de rest van Nederland geldt dus het devies: binnenblijven, geduld betrachten en niet verslappen. We zijn nu goed twee weken op weg, en de horizon ligt vooralsnog vier weken vooruit. In die twee weken liet Nederland wat je noemt ‘een steile leercurve’ zien; h..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’