Nieuws

Samen de kosten dragen

Als je maar gezond bent. De ondernemers die vandaag in deze krant aan het woord komen, laten een optimisme en een inventiviteit zien die veel zelfstandigen eigen is. Ze verzinnen een leuke actie, adviesgesprekken kunnen digitaal en die wijnvoorraad van je restaurant kun je ook op de Goudse markt verkopen. Maar de harde realiteit is: de winkel en het restaurant zijn dicht, klanten blijven weg, opdrachten worden afgezegd. Er komen compensatieregelingen, maar die vergoeden niet alles. En de vaste lasten gaan door; de pandverhuurder wil onderhand de huur van april zien.


Het voelt onrechtvaardig: juist ondernemers aan het einde van ‘de keten’ worden hard geraakt door de coronacrisis. In Amsterdam stuurden ondernemers deze week een brandbrief aan pandeigenaren, die volgens Het Parool tot weinig flexibiliteit geneigd..


Het coronaleed zal uiteindelijk iedereen iets kosten. Niet de enige, maar wel de meest doeltreffende manier om van nature onwillige partijen zulke kosten toch eerlijk te laten verdelen, zijn belastingen. Niemand houdt van belastingen. Ondernemers zeker niet, want die z..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’