aangepast op 23 maart 2020 om 08:09

wapen
Commentaar

Commentaar: Het was de repressie in China, die de verspreiding van het virus ruim baan bood

China zal helpen het coronavirus in te dammen, met kennis en medische hulp. Het stuurt zelfs teams van ervaren artsen, zoals naar het zwaargetroffen Italië. Samen met Rusland zal China zo de wereld laten inzien dat de visie van de Chinese en Russische leiders de beste is voor ‘de toekomst van de mensheid’.

Dit bericht, in het Chinees Dagblad van zaterdag, markeert de volgende fase in de campagne van Peking om de kritiek op het eigen handelen bij de uitbraak van het cor..

Deze valse voorstelling roept om een antwoord. Want het was de repressie in China, van de arts Li Wenjiang en acht anderen die al vóór hem hadden gewaarschuwd voor ‘een onbekende vor..

De belangen van de burgers in China en daarbuiten stonden niet voorop, zoals de communistische leiders in Peking willen doen geloven. Evenmin wordt er lering getrokken. Een speciale onderzoekscommissie stapelde de schuld van ‘de onterechte berisping’ van dokter Li op twee politieagenten. Genegeerd wordt dat deze agenten deden wat het systeem van hen eist, namelijk het de mond snoeren van mensen..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’