wapen
Commentaar

Whatever it takes

Hoewel het RIVM dinsdag negentien nieuwe sterfgevallen meldde, uit de coronacrisis zich voor de meeste mensen nu op een andere manier. In de radicale verandering van de samenleving en het volledig doorkruisen van onze vaste bezigheden, terwijl we ons veelal 'gewoon' fit voelen. Ontwrichting en onzekerheid hebben als snelste bijwerking dat de economie hard wordt geraakt, terwijl we kortgeleden nog hoopten dat 'corona' wel zou overwaaien. Maar economie is psychologie, en dat gezegde wordt nu – misschien wel méér dan ooit – haast tastbaar.

Denk aan de zzp-klusser die wellicht slechts mondelinge afspraken met klanten maakt, maar nu wordt afgebeld. Ook in het midden- en kleinbedrijf vallen harde klappen. Of denk aan de reisbranche, die werkelijk alle reizen moet annuleren. Actuele omzet: nul euro.


Je hoeft er niet voor te hebben doorgeleerd om te zien dat veel bedrijven dit niet lang gaan volhouden. Daarom heeft het kabinet dinsdag een flink pakket aan noodmaatregelen aangekondigd. Vorige week al klonk in de Tweede Kamer: whatever it takes. Ofwel: de economie moet worden gestut, koste wat kost.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’