wapen
Commentaar

Rijkdom en deugd passen niet in één volksverhaal

In twintig jaar tijd doneerden Bill en Melinda Gates bijna 54 miljard dollar aan goede doelen. Maandag publiceerden ze wat hun Gates Foundation sinds de oprichting gedaan heeft met het vermogen dat Bill (64) verdiende als geniale mede-oprichter van Microsoft. Ze doneerden vooral voor onderwijs, omdat dit gelijke kansen bevordert en voor medicatiezorg, omdat ziekte ‘zowel symptoom als oorzaak van ongelijkheid is’.

Gates heeft niet de illusie dat rijke weldoeners de rol van overheden en bedrijven kunnen overnemen. Maar particuliere geldschieters durven met hun vermogen risico’s te nemen die overheden niet kunnen, en die bedrijven niet willen dragen. Dat is een grootse visie waar je ook in het klein wat mee kunt. Want ook een tientje in een collectebus proppen of honderd euro ..

Wie nu op sociale media checkt hoe de familie Gates deze week in het nieuws kwam, ontdekt iets kwaads. Veel meer dan over die 54 miljard voor goede doelen, gaat het over een door waterstof aangedreven plezierjacht dat Gates voor minstens 640 miljoen dollar zou hebben besteld bij ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’