wapen
Commentaar

Als de provinciale VVD en CDA een waarschuwing nodig hebben, laat die dan uit eigen partij komen

Goed, ze zijn er zelf geboren: Rob Jetten in Uden, Jesse Klaver in Roosendaal. Maar als de provinciale en nationale vrede hun lief was, hadden ze vrijdag hun mond gehouden over de collegevorming in Brabant. ‘CDA en VVD gooien principes overboord. Onbegrijpelijk. Doe het niet!’, twitterde Rob Jetten om 12.01 uur. En de tweet van Jesse Klaver volgde om 12.02: ‘VVD en CDA willen extreemrechts in het zadel helpen. Onbegrijpelijk en onverantwoord.’ Daar klonk partijleidersleed in door. D66 en GroenLinks hebben nog elk een gedeputeerde in Brabant. De basis onder dit provinciebestuur viel echter weg toen in december het CDA eruit stapte. Nu kijkt aanvoerder VVD (tien zetels) of er een college te formeren valt met FvD (negen zetels) en CDA (acht). Normaal gesproken zou dat best een logische coalitie zijn: de drie grootste fracties hebben programmatisch méér met elkaar dan met de oude partners (D66, GL en PvdA). Brabant helt nu eenmaal over naar rechts.


Met Forum voor Democratie hoor je niet te praten, boodschapten Klaver en Jetten vanaf het Binnenhof. Het zal wel in het persoonlijke en Haagse belang van beide links-libertijnse leiders zijn, hun afstand tot Baudet c.s. zo groot mogelijk te maken. Ze zullen zich herinn..


Als de provinciale VVD en CDA al een waarschuwing nodig hebben, laat die dan toch vooral uit hun eigen partij komen. De Brabantse CDA’ers hebben al wat uit te leggen sinds ze gezwicht zijn voor dreigementen van Farmers Defence Force, de boerenmilitie die tegen PVV en F..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’