wapen
Commentaar

Thuiszittende kinderen

In 2016 werd afgesproken dat dit jaar geen enkel kind waarvoor onderwijs en zorg moeten worden gecombineerd, langer dan drie maanden thuis mag zitten. Van die afspraak is niets terechtgekomen. Sterker nog: het aantal 'thuiszitters' stijgt sindsdien gewoon door. Niet vreemd dus dat de ministers Arie Slob (Onderwijs) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) woensdag werden geconfronteerd met een gefrustreerde Tweede Kamer. Van links tot rechts, en van coalitie tot oppositie, werd verzucht: dit moet echt beter.

Dat hadden de ministers twee weken geleden ook zelf al aan de Kamer geschreven. 'Het gaat ons aan het hart, omdat ieder kind recht heeft op goed onderwijs en goede zorg, en we leggen ons daar dus niet bij neer.' Dat zijn mooie woorden en de beide ministers hebben als oud-docenten ongetwijfeld het hart op de goede plek. Toch mag het niet blijven bij de constatering dat 'veel niet pas..


Waar de Kamer zich echter ook te gemakkelijk bij neerlegt, is dat zelfs een verklaring voor de stijging van het aantal thuiszitters ontbreekt. De ministers vroegen het wel na bij gemeenten, maar komen slechts met 'mogelijke oorzaken'. 'Toename in proble..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’