wapen
Commentaar

Een missie in Zeeland

Een huis in Vlissingen  kost gemiddeld 185.000 euro; in de gemeente Utrechtse Heuvelrug 418.000. Toch was het dwaasheid te denken dat leden van het Korps Mariniers staan te trappelen om naar Walcheren te verkassen. Dat deden ze al niet in 2012 - toen de crisis piekte en de woningmarkt in puin lag. En nog minder in 2020, nu de economie zich heeft hersteld en de arbeidsmarkt roodgloeiend loopt.
De meeste leden van het elitekorps leven niet op zichzelf. Ze dromen niet van een woonboerderijtje achter de Deltakering of een charmant monument aan de singel in Middelburg. Ze hebben een partner of een gezin in het midden van het land; ze maken deel uit van een huishouden en een netwerk dat je niet even met wortels en al uit de grond trekt en in Zeeland deponeert. Het inkomen van een marinier is ook niet zo dat je als eenverdiener de kar kunt trekken, dus de wederhelft moet ook werk zien te vinden aan de kust.        

Het besluit van demissionair (!) defensieminister Hans Hillen om de kazerne van het Korps Mariniers te verplaatsen van Doorn naar Vlissingen, was augustus 2012 al om allerlei redenen aanvechtbaar. Bijvoorbeeld vanwege het romantisch-c..

De dreigende verhuizing heeft de afgelopen jaren al vele tientallen mariniers ertoe bewogen van baan te veranderen - ook binnen overheidsdienst en binnen defensie zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Je kunt een zo strategisch lege..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’