aangepast op 14 december 2019 om 08:18

wapen
Commentaar

De klimaatcrisis is een probleem dat de aardbol omspant

Eén kilometerheffing  in Nederland en alle ons omringende landen. Eindelijk belasting op de fossiele brandstoffen voor vliegtuigen (kerosine) en schepen (stookolie). Internationale milieueisen voor de zware industrie en scheepvaart. Twee miljard nieuwe bomen in de grond, en een miljoen laadpalen voor elektrische auto’s langs de snelwegen. Zulke grootse doelen kun je niet aan 28 afzonderlijke lidstaten overlaten; dat moet je Europees regelen. Dus het is hoogst noodzakelijk dat de Europese Commissie één gezamenlijk klimaatplan presenteert voor de komende dertig jaar.

De klimaatcrisis is een probleem dat de aardbol omspant. Zelfs zoiets als een grensoverwaaiend probleem als luchtvervuiling door fijnstof en stikstofoxide, verbleekt bij de impact van de klimaatverandering. Dus sceptici die tot nu toe de binnenlandse plannen afdeden als druppelen op een gloeiende plaat, mogen blij zijn dat de EU er gezam..

Een Europese, continentale aanpak is niet alleen nodig om substantieel effect te bereiken op de CO2-uitstoot en opwarming van de aarde, maar ook om de kosten en economische effecten solidair te del..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’