Prinsjesdag
Nieuws

Prinsjesdag

Het tweehonderdjarig jubileum van Prinsjesdag was een mooie gelegenheid geweest om de traditie grondig op te schudden en met de huidige tijd in contact te brengen. Maar afgezien van het binnensmokkelen van een smartphone in de Troonrede heeft ook dit kabinet dat niet aangedurfd.

En dus was het als altijd een dag die op vele gedachten hinkt. Waarop de ene helft van Den Haag uit alle macht probeert een hoopvol perspectief te etaleren, terwijl de andere helft zich suf geoefend heeft op dat ene zinnetje: Dit kabinet toont geen visie! Een dag waarop de ene fractievoorzitter zich bij het scheren vrolijk toelacht, want hij zal straks menig lichtpuntje opmerken in s Konings wo..

Niet de Gouden Koets, de rijtoer, het Leve de Koning of de balkonscène zijn dringend aan revisie toe. Maar wel: het indienen van de Rijksbegroting en het uitspreken van een Troonrede als bijsluiter bij die zogenoemde Miljoenennota. Idealiter zou een Troonrede het bezielende verhaal kunnen zijn, van waaruit alle aangekondigde beleidsmaatregelen zich laten motiveren en rechtvaardigen. Maar in ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’