Nieuws

Hamburger zonder koe

Het schijnt naar vlees te smaken, maar de kweekburger is geen gewoon stukje vlees.

Gisteren werd in Londen de door wetenschapper Mark Post uit Maastricht ontwikkelde alternatieve burger gepresenteerd. Het is gemaakt van stamcellen uit spierweefsel van een koe; van 20.000 kleine stukjes is in het laboratorium een mooi lapje vlees gekweekt. Nog vetvrij ook.

Zoals zo vaak met nieuwe vindingen, zijn ook deze keer de verwachtingen hooggespannen. Stopt kweekvlees de honger in de wereld? Is het dé oplossing voor meer dierenwelzijn? Komt volledig duurzame landbouw in zicht?


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’