Nieuws

Wetenschappelijke vrijheid

Ik zou mijn kind niet toevertrouwen aan een arts die gelooft in wondergenezing. Ik sluit niet uit dat hij gewoon goed functioneert, maar hij moet wel extra in de gaten worden gehouden. Hij vormt een risico.

Was getekend: bestuurslid Cees Renckens van de Vereniging tegen Kwakzalverij, 27 oktober 2011 in het Nederlands Dagblad. Maar het had vandaag kunnen zijn. Renckens reageerde op de ophef rond de Maastrichtse hoogleraar Edward Dompeling, die had deelgenomen aan een reis van de charismatisch-evangelische organisatie TRIN naar Birma. De door TRIN geclaimde genezingswonderen bleken niet te hebben pl..

Dezer weken is er opnieuw ophef over een Limburgse professor, Onno van Schayck. Dompeling en Van Schayck kennen elkaar, niet alleen van het gerenommeerde onderzoeksinstituut Caphri, waarvan Van Schayck tot het moment dat hij zich gedrongen voelde op te stappen directeur was. Ze zaten ook samen in de oudstenraad van de Baptistengemeente Maastricht. Dompeling vertrok daar toen hij met TRIN in ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’