Nieuws

Vaatstra

Wat wisten ze het zeker, duizenden mensen in Friesland en tienduizenden daarbuiten: de moord op Marianne Vaatstra moest gepleegd zijn door een asielzoeker. Zo zeker waren ze daarvan, dat een Friese predikant nogal wat moed moest opbrengen, toen hij vanaf de kansel de mogelijkheid open wilde houden dat het misschien wel eens niet om een asielzoeker zou kunnen gaan.

De nieuwe hoofdverdachte van de moord op Marianne Vaatstra is een blanke, autochtone boer. Wiens kinderen naar school fietsten met de kinderen-Vaatstra. Valt er iets te leren? Ja, maar daarvoor is het wel goed om even terug te gaan in de tijd. We schrijven 1999. Pim Fortuyn was nog gewoon columnist en professor, Geert Wilders was jong en braaf lid van de VVD. Er smeulde iets in de samenleving ..

Zelfs in Friesland, dat zich decennialang bovengemiddeld openstelde voor de opvang van asielzoekers, groeide weerstand. Toen het onderzoek naar de moordenaar van Marianne Vaatstra zonder succes voortduurde, kaapten de mensen die tegen nieuwe asielzoekerscentra waren de zaak. Ze hóópten dat het een asielzoeker zou zijn, dat zou hun strijd voorzien van een argument waartegen niets meer in te b..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’