Nieuws

Gerichte verdediging

Een spoedzitting van de VN Veiligheidsraad, een crisisbijeenkomst van de Arabische Liga, bezorgde ministers van Buitenlandse Zaken die hun hoop uitspreken dat het geweld niet verder escaleert: een aanval van Israël op de militaire tak van Hamas zet de internationale diplomatie heel wat sneller in gang dan een Syrisch bombardement op eigen burgers.

In wezen is het een hypocriete vertoning. Wekenlang is Israël vanuit de Gazastrook beschoten. Geen Veiligheidsraad die zich daarover uitsprak, hooguit wat bezorgde reacties als Israël een beperkte luchtactie uitvoerde. Iedereen kon weten dat vroeger of later de reactie op de voortdurende beschietingen een steviger karakter zou krijgen. Maar de raketten bleven komen, 160 stuks tussen zaterdag en..

Het Israëlische antwoord was niet een doldriest bombardement van de plekken waar Hamas zich ophoudt, maar een gerichte aanval op de militaire leider ervan, Ahmed Said Khalil al-Jabari. Daarnaast werden enkele opslagplaatsen, trainingskampen en andere centra van Hamas onder vuur genomen. Ook hierna had Hamas een keuze, zoals de Israëlische president Peres kernachtig verwoordde: Als ze vrede w..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’