Nieuws

Bijbelleraar

Bijbelleraar Frank Ouweneel overkwam deze week een persoonlijk drama. Dat stelde Jan Martijn Abrahamse vrijdag terecht op de opiniepagina van het Nederlands Dagblad. Ouweneel, van wie publiek gemaakt werd dat hij als voorganger zijn verkondiging baseerde op foute en zelfs verzonnen gegevens, is een slachtoffer. Maar waarvan?

Het antwoord op die vraag gaat elke christen in Nederland aan. Evangelische christenen uit de hoek waar Ouweneel actief is (alleen al in september heeft hij nog 23 spreekbeurten staan) allereerst. Hoe hebben zij deze man aangehoord, jarenlang? Het artikel in de bijlage Zeven van vandaag maakt duidelijk dat Ouweneel geen geïsoleerd geval is. Dr. Henk Bakker, die de evangelische wereld van binnen..

Er zijn gemeenten die op zeker moment besloten hebben hem niet meer uit te nodigen, bijvoorbeeld omdat hij op kritische vragen nauwelijks iets samenhangends uitbracht. Maar hebben ze met hem gesproken? Is er breder actie ondernomen? Wie in Gods Naam onzin verkondigt, schaadt Gods Naam. Is er tussen de gemeenten onderling voldoende contact om dat te corrigeren? Een kerkverband kan ook een zor..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’