Nieuws

Kinderasiel

Iedereen kent ze wel. De Fries-Afghaanse Sahar en de Limburgse Angolees Mauro. Zij werden bekende Nederlanders, omdat hun omgeving in actie kwam toen ze na vele jaren alsnog Nederland moesten verlaten. De dreigende uitzetting van deze uitgeprocedeerde kinderen werd door velen als onmenselijk gezien.

De actie rond bovengenoemde kinderen leidde ertoe dat ze, in elk geval vooralsnog, hier mogen blijven. Een goede schatting geeft aan dat er ongeveer achthonderd Mauros in ons land rondlopen. Om iets aan dit schrijnende probleem te doen zijn de PvdA en de ChristenUnie in de Tweede Kamer al een jaar of drie bezig de zaak van hier gewortelde kinderen goed te regelen.

De gedachte daarachter is dat het niet doenlijk en niet wenselijk is om voor elk individueel kind dat dreigt uitgezet te worden de gang te maken langs Pauw en Witteman en wat dies meer zij om media-aandacht te genereren. De Kamerleden Diederik Samsom (PvdA) en Joël Voordewind (ChristenUnie) beogen met hun initiatiefwetsvoorstel kinderasielwetgeving een leemte uit de Vreemdelingwet van 2000 o..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’