Nieuws

Vier korans

In de loop van de geschiedenis vormden kleine incidenten meer dan eens de opmaat voor diep ingrijpende ontwikkelingen. Oorlogen en revoluties begonnen vaak met een ogenschijnlijk niet al te belangrijke gebeurtenis. Iets dergelijks lijkt zich op dit moment te voltrekken in Afghanistan. Deze week ontdekten Afghaanse arbeiders verbrande resten van (waarschijnlijk) vier korans en religieuze lectuur op een vuilnishoop bij een Amerikaanse basis in de buurt van Kabul. Ze sloegen alarm. Nu, vier dagen later, staat het land in lichterlaaie.

In zes provincies gingen de afgelopen dagen uitzinnige islamieten de straat op om hun woede over de verbranding van hun heilige boek tot uitdrukking te brengen. Een haastig excuus van NAVO-commandant John R. Allan voor de vergissing, noch een publieke verontschuldiging door de Amerikaanse president Obama kon de door extremisten hevig opgehitste gemoederen tot bedaren brengen. Gisteren werden do..

De gemiddelde westerling zal zich vertwijfeld afvragen hoe de verbranding van een stapeltje religieuze boeken zon enorm gevolg kan hebben. Oude bijbels zullen bij ons weliswaar niet zo snel op een kampvuur belanden, maar op rommelmarkten liggen ze in soorten en maten. Voor christenen is hun heilige boek tot op zekere hoogte een hulpmiddel dat de geschiedenis van Gods redding van mens en were..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’