Nieuws

Nuchter

Wilt u alles weten? Willen we echt dat er dagenlang journalisten bij een Oostenrijks ziekenhuis zoeken naar nieuws over een gewonde Nederlandse prins? En als er vervolgens weinig naar buiten komt, moeten we dan blij zijn met een behandelende arts die via NRC Handelsblad zijn mond voorbij praat? Of moeten wij, nieuwsconsumenten, gewoon wachten tot de familie van de prins het nodig vindt iets naar buiten te brengen?

Plaatsvervangende schaamte dat hebben veel medici over het gedrag van Claudius Thomé, de arts van prins Friso. Die schond vrijdag het medische beroepsgeheim toen hij tegenover een journaliste en haar man, eveneens een neurochirurg, uit de school klapte over de gezondheidstoestand van de prins. Ook deze arts legde ooit de eed van Hippocrates af.

Maar de belofte geheim te houden al hetgeen mij ter kennis komt in de uitoefening van mijn beroep stond hem niet meer helemaal helder op het netvlies. Het gebabbel van de arts in aanwezigheid van een journaliste is niet alleen schaamteloos, maar getuigt ook van een overdaad aan ijdelheid. Maar hoe zit het dan met de journalisten in Oostenrijk? Treden zij sinds vrijdag ook niet schaamteloos e..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’