4 februari 2012 om 06:00

Nieuws Gerlinde Braber

Bloemenvaas van kerstballen

Zelf aan de slag met allerlei materialen. Een interieurobject, sieraad of kaarten maken? Dat kan met behulp van deze rubriek. Gerlinde Braber helpt u op weg.

Ook in andere seizoenen kun je met kerstballen aan de slag om te decoreren. Dat laat ik in deze rubriek zien.

Voor het maken van dit werkstuk heb je een aantal kerstballen in verschillende maten nodig. Ik heb gekozen voor witte. Heb je ballen in een 'verkeerde' kleur, dan kun je ze ook prima in een andere kleur spuiten met spuitverf. Daarnaast heb ik een onderbord gebruikt om de kerstballenvaas op vast te lijmen.

Om te beginnen neem je de grootste kerstbal. Lijm vervolgens van groot naar klein de andere ballen hier rondom aan vast met een lijmpistool. Bepaal aan de hand van de grootte van je onderbord hoeveel ballen je aan elkaar moet lijmen om een passende decoratie te krijgen. Haal uit een paar ballen het aluminium 'ophangdopje' en steek hier kunstbloemen in. Je kunt ook verse bloemen gebruiken. Vul de ballen dan met wat water.

Om een mooi resultaat te krijgen is het een kwestie van uitproberen welke ballen je moet voorzien van bloemen en welke niet. Tussen de ballen heb ik ook wat tulpen gestoken voor een voller ogend werkstuk. Probeer de kerstballenvaas ook eens uit op een bos bij elkaar gebonden takken. Dit geeft een stoer resultaat.


materiaallijst

witte kerstballen

kunstbloemen

lijmpistool

onderbord