Nieuws

Liberale gok

Eerlijkheid kan staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) niet worden ontzegd. De bewindsman windt er geen doekjes om als hij in een brief in de Tweede Kamer de contouren schetst van zijn nieuwe kansspelbeleid.

Jarenlang hinkte dat beleid op twee benen. Enerzijds werd geprobeerd de kansspelen te kanaliseren, om zo criminaliteit en illegaliteit tegen te gaan. Dat leidde tot staatsmonopolies, zoals de vestigingen van Holland Casino. Anderzijds erkende de overheid dat gokken kan leiden tot verslaving. De laatste jaren werd er meer nadruk gelegd op preventie en hulp bij gokverslaving. Het cynische aspect ..

Teeven toont zich met zijn aangekondigde beleidswijziging een liberaal van het type vrijheid-blijheid. De overheid is geen betuttelaar, maar biedt de spelende burger volop ruimte. Hij spreekt in zijn brief over plezier, spanning en ontspanning en vrije tijdsbesteding. Na een lange periode waarin nadruk lag op de risicos is het nu tijd voor een eigentijdse benadering. Burgers en bedrijven moe..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’