Nieuws

Brandon

Dit willen wij niet. Maar soms zijn mensen zo ziek en gehandicapt dat we met zijn allen geen betere oplossing weten. Met deze woorden gaf staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) woensdagmiddag precies aan hoe smal de marges soms zijn in de zorg voor gehandicapte en psychisch zieke medemensen.

De staatssecretaris had weinig woorden nodig in het spoeddebat over Brandon die volgens een uitzending van Uitgesproken EO al drie jaar vastgeketend zit in de zorginstelling s Heeren Loo. Ze wil niet te veel beloven, maar laat het er niet bij zitten. Veldhuijzen van Zanten ziet er persoonlijk op toe dat de zorg voor de achttienjarige jongen snel verbetert. In maart weet de Kamer hoeveel van dit..

Voor Brandon - na de publicatie in 1988 van een foto van Jolanda Venema de tweede gehandicapte van wie de mensonterende situatie door beelden in de pers werd aangekaart - heeft het rumoer om zijn persoon zo toch nog een positieve uitkomst. Dat neemt niet weg dat er veel vragen te stellen zijn bij de enorme commotie die daar de anderhalve dag lang aan voorafging.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’