Nieuws

RefoAnders

Wie betaalt, bepaalt, zegt het spreekwoord. Heeft RefoAnders, een organisatie die in reformatorische kring homoseksualiteit beter bespreekbaar wil maken, er dus onverstandig aan gedaan een subsidie van minister Plasterk aan te nemen? Algemeen-secretaris Piet Vergunst van de Gereformeerde Bond vindt dat. Heel onverstandig zelfs. Want de minister wil de acceptatie van homoseksualiteit bevorderen en via subsidie koopt hij invloed, denkt Vergunst.

Toch staat dat niet direct in de kabinetsnota Gewoon homo zijn . ,,Orthodoxe stromingen binnen vrijwel alle geloofsgemeenschappen wijzen (...) homoseksualiteit of homoseksuele relatievorming af. Daar hebben zij in een democratische samenleving (...) ook de ruimte voor. Tegelijk mag van hen gevraagd worden onder ogen te zien dat homoseksuelen in hun kringen zich afgewezen kunnen voelen en geïsol..

Ongegrond is de vrees van Vergunst - die hij deze week verwoordt in De Waarheidsvriend - niet. In 2005 verloor de SGP de subsidie waar politieke partijen recht op hebben die in het parlement vertegenwoordigd zijn. De SGP sloot vrouwen uit van het lidmaatschap, dat was strijdig met het VN-Vrouwenverdrag, zo had een rechtbank geoordeeld, en dus onrechtmatig.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’