Nieuws

Verschil in ban tegen Amelek en over Jericho

In het Nederlands Dagblad van 13 januari vertelt dr. Sam Janse in een helder interview dat hij veel moeite heeft met de geweldteksten in het Oude Testament. Hij denkt daarbij aan de strijd van Jozua tegen de Kanaänieten en de opdracht tot vernietiging van Amelek. Ds. Reinier van den Berg wil onderscheid maken tussen beide opdrachten. Volgens hem legt de Schrift andere accenten bij de ban tegen Amelek dan bij de ban over Jericho.

Dr. Janse liep vast bij het maken van een preek over Jozua en de intocht van het volk Israël in het land Kanaän. Het boek Jozua is op alle scholen in Israël verplichte literatuur. Hoe gemakkelijk komen bij een vereenzelviging van het Bijbelse volk Israël en de huidige staat Israël de Arabische Palestijnen in het kamp van de Kanaänieten terecht. Onder hen bevinden zich vele christenen. Hebben zi..

Geldt de landbelofte exclusief voor de joden? Wie is toch die God die opdracht geeft een hele stad uit te roeien? Want dat betekent het toch als een stad met de ban wordt getroffen?


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’