Nieuws

Strijd om het hart

Nederland is in oorlog met ISIS. Niet in zijn eentje natuurlijk, maar toch. Nederlandse F-16’s bombarderen de jihadistische strijders van ISIS in Noord-Irak. Ook worden er Iraakse en Koerdische militairen getraind door, onder anderen, Nederlandse militairen. Er is een gerede kans dat de Nederlandse militaire inzet wordt uitgebreid als de F-16’s ook boven Syrië doelen mogen beschieten. Dat is de militaire poot van de strijd.

Een oorlog is altijd al, en zeker in het tijdperk van de sociale media, een kwestie van framing en propaganda. Alleen al de afkorting ‘IS’ is een frame, alsof er sprake is van een serieuze en erkende staat waar ISIS-strijders de onbetwiste heersers zijn.

Over het aspect van de niet-militaire kant van de strijd tegen ISIS zijn enkele feiten en inzichten gepubliceerd die de moeite van het overwegen waard zijn. Want de oorlog is niet overzichtelijk ver weg, maar kan akelig dichtbij zijn. De buurjongen die zijn baard laat staan, kan een potentiële jihadist zijn die rijp is om gerekruteerd te worden voor de ISIS-mili..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Commentaar

meer ‘Commentaar’