Column Anke Kalisvaart

Is dit het einde van het vleestijdperk?

Als ik in Google zoek op ‘minder vlees eten’ levert me dat 424.000 hits op. Minder vlees eten is een trend én een goed idee, lees ik op veel websites. Is dat zo? En zo ja, waarom dan?

Als diëtist vraag ik bij vrijwel elk intakegesprek wat mijn cliënt gewend is te eten. Uiteraard is elke persoon en elk eetpatroon anders, maar, als ik de voeding van mijn cliënten vergelijk met de aanbevelingen voor gezonde voeding, zijn er een paar dingen die vrijwel altijd terugkeren. De meeste mensen eten meer vlees en juist minder peulvruchten, groente, fruit en noten dan de aanbeveling.
Vlees levert belangrijke voedingsstoffen, zoals ijzer, vitamine B12 en eiwit, maar vijfhonderd gram vlees per week is ruim voldoende..

Di..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vier artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Heeft u al een account? Log in


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’