Corjan Matsinger: Wat een innovaties in het jeugdwerk ineens
Corjan Matsinger is jongerenwerker, religieus trendwatcher, spreker, auteur en eigenaar van weblog Young & Holy.
Column

Corjan Matsinger: Wat een innovaties in het jeugdwerk ineens

Het jeugdwerk van de kerken ging in de afgelopen week ‘viral’. Het voor het oog onzichtbare virus zorgde voor een zichtbare verandering in de straten van ons land. De laatste groepjes tieners hangen misschien nog rond in het winkelcentrum of bij het voetbalkooitje in de wijk. De deuren van scholen, jongerencentra, sportclubs en kerken zijn dicht. Niks geen jeugdclub, jongerendiensten of catechese meer. Alhoewel? Jeugdwerkorganisaties gingen in de afgelopen week koortsachtig op zoek naar nieuwe manieren om ‘in touch’ te blijven met de kinderen en jongeren. Het resultaat? Viraal jeugdwerk.

Wat ik hiermee bedoel? Jeugdwerk is veel meer dan een activiteit, het gaat om relaties. En dat maakt wifi de onzichtbare redding voor het jeugdwerk. Jongerenwerker Michel Koekkoek verzorgde een mooi lokaal overzicht van allerlei (online) opties voor het jeugdwerk in het corona tijdperk. De jongerenbeweging Beam kwam met een online jongerenviering en met Beam blijft binnen, een online h..

de muren op je af

De NPO-radiozenders 3FM, FunX en KX Radio kwamen maandag naar buiten met de EHBQ, de eerste hulp voor jongeren in quarantaine. Ze slaan de handen ineen om een bore-out tegen te gaan bij jongeren die thuis zitten vanwege het coronavirus. Elke avond gaat een van de dj's live op de ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’