Ik leg me neer bij welke overheidsmaatregel dan ook
Anton de Wit is hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Hij schrijft iedere maand een column.
Column

Ik leg me neer bij welke overheidsmaatregel dan ook

Dat we vanaf deze week 100 moeten rijden op de snelweg heeft helaas niet tot een brede maatschappelijke discussie geleid. In normale omstandigheden waren de (sociale) media ontploft hierover. Maar ja, corona hè. Daardoor waren de (sociale) media veel te druk met ontploffen over wc-papier en besmettingscurves. Bovendien komt niemand nog op de weg, en wie wel op de weg komt, kan toch wel doorrijden.

Maar goed, toevallig behoorde ik tot die minderheid die afgelopen week wél een paar keer op de weg moest zijn, dus laat ik mijn bescheiden steentje bijdragen aan een klein maatschappelijk discussietje hierover. Ik wil er graag over kwijt dat ik dit de beste, fijnste, mooiste regeringsmaatregel ooit vind. Nou ja, tenminste van dit kabinet. Ik bedoel dit niet sarcastisch. Ik vind het echt heel fi..

Ik behoor eigenlijk helemaal niet tot het slag geduldige automobilisten dat zegt: ‘Met 100 kom je er heus ook wel.’ Integendeel eigenlijk. Ik rij graag en met overgave te hard. Het getal op dat ronde bord met rode rand interpreteerde ik altijd als een vrijblijvende suggestie. De verwachte aankomsttijd die mijn navigatie aangaf, zag ik als een uitdaging om tenminste tien minuten eerder op de ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’