aangepast op 25 februari 2020 om 11:22

De integratie van de islamitische gemeenschap in Nederland is allang geslaagd
Lody van de Kamp is rabbijn en auteur. Hij schrijft iedere maand een column.
Column

De integratie van de islamitische gemeenschap in Nederland is allang geslaagd

Rechters en advocaten wordt het dragen van een keppeltje, hoofddoek of kruisje niet toegestaan. Iedere schijn van ‘niet neutraal zijn’ moet in de rechtszaal achterwege blijven. Dit is de norm waar Vrouwe Justitia regeert.

De door de Tweede Kamer benoemde ‘parlementaire ondervragingscommissie ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen’ heeft haar pijlen gericht op moskeeën en andere religieus-islamitische organisatie om het verhaal van buitenlandse financiering boven water te krijgen. De Tweede Kamer kan zo een onderzoek doen. En waar de parlementsleden dit nodig achten, wordt dit middel uit de kast gehaald. Dege..

Wat heeft ons parlement zich met dit laatste onderzoek vergaloppeerd! Al direct vanaf het begin. De kamer kiest ervoor dit onderzoek te beperken tot de islamitische organisaties. Die keuze roept vragen op. Is de financiering bij de moslims anders of erger dan bij rooms-katholieke, evangelische, joodse of boeddhistische organisaties? Met deze eenzijdige keuze, dus nog voor het onderzoek van s..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’