Wie bepaalt wat ‘onze manier van leven’ is? En wat ongewenste invloeden zijn?
Column

Wie bepaalt wat ‘onze manier van leven’ is? En wat ongewenste invloeden zijn?

De fotografen zijn weg. Het verhoor kan beginnen. Aan zet is de parlementaire ondervragingscommissie ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen: de Tweede Kamercommissie die onderzoek doet naar buitenlandse financiering van moskeeën.

Ik bekijk de verhoren van maandag, met onder anderen: voormalig bestuursvoorzitter Taheri van de omstreden As-Soennah-moskee in Den Haag en Pauline Krikke, de voormalige burgemeester van deze stad. Het lijkt wel tasten naar vastigheid in een bak stroop. De Tweede Kamer richt zich op buitenlandse financiering uit ongewenste landen, om ongewenste binnenlandse bewegingen aan te pakken. Lekker conc..

Krikke pleitte voor een wettelijk mogelijkheid om buitenlandse geldstromen te laten terugstorten als daarin ‘een giftige boodschap meekomt’ die ‘onze manier van leven omver wil werpen’. Dat zou dan voor álle religieuze bewegingen gelden, benadrukte ze natuurlijk. Ook voor christenen, bijvoorbeeld als het gaat om ontkenning van het bestaan van homoseksualiteit of b..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’