Column

Die ‘goeie ouwe’ tijd op de Christelijke Hogeschool Ede

Ik weet het nog als de dag van gisteren, de dag waarop ik mijn voeten over de drempel van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) zette. Lieflijk pianospel weerklonk vanuit de aula, de sfeer zat er meteen goed in. De opleiding journalistiek aan de CHE die ik ging bezoeken bestond toen bijna twintig jaar. Dit jaar werd de opleiding veertig.

Ik heb vier prachtige jaren op deze hogeschool beleefd. Ik ontmoette er voor het eerst evangelischen in het echt - die kende ik daarvoor slechts in theorie. De eerste dagopening werd verzorgd door een evangelische klasgenoot. Hij ging in kleermakerszit op een schooltafel zitten en vroeg ons: ‘Houden jullie ook zo van de Here Jezus?’ Vanaf toen dacht ik: wat is eigenlijk het verschil tussen g..

Verder waren er bevlogen docenten, medewerkers van Albron Catering die tussen de middag trouw kroketten bakten, het schoolorgaan Ad Rem waarvoor ik mocht schrijven, het prikbord met aanbiedingen van studentenkamers, het illegaal msn'en in de computerruimtes, studentenfeestjes op de Langenhorst en de kennismaking met de prachtige omgeving van Ede.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’