Een ‘storm met een migratie-achtergrond’ lijkt me heel geschikt
Column

Een ‘storm met een migratie-achtergrond’ lijkt me heel geschikt

Van de naam Ciara had vrijwel niemand gehoord. Maar geen nood. Het KNMI heeft Piet en Gerda ook aangedragen als namen voor het internationale stormenlijstje. Dat spreekt ook een stuk makkelijker uit. En het klinkt minder ernstig. Zo van: Piet komt langs dit weekend. Bij een verwoestende Piet kan ik me niks voorstellen. Gerda lijkt me ook geen type dat gekke dingen doet in het weekend. Bij Dennis ben ik daar nog niet zo zeker van. Hij staat voor komende zaterdag en zondag op het weerprogramma. Roept bij mij associaties op met judoka Dennis van der Geest. Dat wordt dus spannend.

In september verschijnt er een nieuwe namenlijst. Het KNMI zal dan evalueren of de naamgeving van stormen een succes is en misschien mogen u en ik voor het volgende stormseizoen namen indienen. Misschien gaan we het nog eens doen zoals de Duitsers. Daar kun je een hogedruk- of lagedrukgebied adopteren. Ciara heette daar Sabine. Voor 355,81 euro koop je een hogedrukgebied, voor 236,81 staa..

Genderneutrale stormen zijn er nog niet, maar genieten natuurlijk de voorkeur. Dat voel je aankomen. Of ... misschien kan een storm eerst mannelijk beginnen, zeg maar boven de VS als orkaan, vervolgens onderweg boven de Britse eilanden wat subtiele vrouwelijke kantjes krijgen en hier in het platgeslagen Nederland uiteindelijk aankomen als genderneutraal.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’