aangepast op 12 februari 2020 om 09:54

Vertrouwen leren - hoe dat mis ging in de kinderdienst
Rinke Verkerk is journalist. Zij schrijft iedere maand een column.
Column

Vertrouwen leren - hoe dat mis ging in de kinderdienst

Voor in de kerk zat een kluitje kinderen op een stel pallets, dat een zeilboot moest voorstellen. Het was kinderdienst. Thema: ‘Stap in de boot’ - naar het verhaal van Jezus, die met zijn vrienden ging varen, toen in een storm verzeild raakte, maar zelf lekker in slaap was gevallen, zodat zijn vrienden gestrest naar de kant moesten roeien. Uiteindelijk kwam het goed, want Jezus loste het op en de conclusie voor de dienst was: Vertrouwen vraagt altijd om risico, maar het is het waard.

Ik keek de kerk rond en zag tientallen kleine koppies met de ogen op het podium gericht. Daar sprak een vader over hoe hij vroeger zelf in een lastige tijd een goede vriend kreeg, die wat ouder was dan hij. Die ging op donderdagen met hem voetballen en introduceerde hem bij andere leuke jongens van zijn leeftijd. ‘Dat gaf mij weer zelfvertrouwen’, zei de vader, ‘in een tijd dat ik dat best goed..

Ik liep warm voor de dienst. Het is voor kinderen goed om te horen dat een normale vader vroeger ook een klein jochie met eigen problemen was. En het is goed om met kinderen eens te benoemen wanneer je een betrouwbaar iemand nodig hebt. Wie dat zou kunnen zijn. En hoe je dan contact zoekt.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’