aangepast op 14 januari 2020 om 07:27

Hilbrand Rozema: Klik in Hardenberg
Column

Hilbrand Rozema: Klik in Hardenberg

‘Hoe belandde de Hardenbergse buddy Ria in Amerika?’ Een fascinerende vraag, die wordt gesteld door het Buddy Project Hardenberg. Dit project is genomineerd voor een Appeltje van Oranje, de hoogste onderscheiding voor vrijwilligers. Tot morgen kan er gestemd worden. Een buddy is een helper, een maatje die je helpt als je eenzaam bent of nieuw in dit land.

Ria Stad is 63, vertelt ze, en komt oorspronkelijk uit Emmen. Zij werd buddy van een jonge christenvrouw uit Pakistan, Karia. ‘We hadden direct een klik. Samen fietsen, eten, naar de bieb, elkaars cultuur leren kennen.’ Ria deed al vrijwilligerswerk, ze bezocht gevangenen, maar dit kon er nog wel bij. De Pakistaanse Karia werd een soort pleegdochter.

En het werd nog gekker. ‘Hij is over zes dagen in Hardenberg’, zei Karia, en willen jullie helpen bij de verloving? Een shock, voor ons: “Karia, luister, wij zijn het er niet mee eens.” Dit is mijn cultuur, zei ze, het komt op mijn pad en ik geloof dat God het zo heeft geleid.’ Ria gaf zich niet zomaar gewonnen, er stroomde nog wel wat water door de Vecht. ‘Ja, ik heb zelf dochters, die ga j..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’