20 november 2019 om 03:00

Nieuws Harm Tamminga

Columnist Harm Tamminga: 'De WAB zou weleens het einde kunnen zijn van "payrolling as we know it"'

Op 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) gelden. Deze wet zal voor tal van werkgevers en werknemers gevolgen hebben. Niet al deze gevolgen juich ik toe. Toch is er één onderdeel van de WAB waarvoor ik zonder enige terughoudendheid de vlag uitsteek; het wettelijk verankeren van ‘payrolling’. Maar wat is payrolling nou precies?

‘Payroll’ is het Engelse woord voor ‘loonlijst’. Payrolling is een dienst waarbij personeel van de werkgever geplaatst wordt op de loonlijst van een payrollbedrijf, waardoor het payrollbedrijf administratief en juridisch werkgever wordt van het personeel. Het werkgeverschap wordt als het ware in tweeën gesplitst. De feitelijke werkgever oefent in de dagelijkse praktijk het gezag uit over de werknemer. Het payrollbedrijf houdt zich onder andere bezig met de loonadministratie. Payrolling lijkt op het werken via een uitzendbureau. En tot 1 januari 2020 zijn payrolling en uitzenden in juridische zin ook daadwerkelijk gelijk.

Het oorspronkelijke idee van payrolling was het ontzorgen van werkgevers door hun de administratieve rompslomp uit handen te nemen. Ik kan me er alles bij voorstellen dat een werkgever door de bomen het bos niet meer kan zien. Het woud aan regels is enorm. En dat een werkgever niet overal verstand van kan hebben, is alleszins begrijpelijk. Maar waarom dat ontzorgen enkel mogelijk zou zijn door het werkgeverschap te splitsen, ontgaat mij. Net zoals dat het mij ontgaat dat het splitsen van het werkgeverschap leidt tot een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor werknemers. Want dat is wat steeds duidelijker werd. Werkgevers gingen payrolling gebruiken als een manier om te kunnen concurreren op arbeidsvoorwaarden. De wetgever heeft dat gezien en stelt daarom regels in de WAB.

Payrollbedrijven bieden werkgevers een service aan die het midden houdt tussen een uitzendbureau en een salarisadministratiekantoor. Volgens de payrollbedrijven zelf vervullen ze daarmee een belangrijke rol op de arbeidsmarkt. In mijn ogen een overbodige. Het staat vast dat de rol van payrolling door de WAB wettelijk wordt verankerd binnen de grenzen waarvoor het is bedoeld. Als het waar is wat de payrollbedrijven stellen, deert deze verankering hen niet. Als mijn stelling klopt, zou de WAB weleens het einde kunnen inluiden van ‘payrolling as we know it’. We zullen zien.

Columns

meer ‘Columns’