Nieuws

Een ongeluk komt nooit alleen

Zuchtend sluit ik mijn laptop af. Ik baal. Het was de bedoeling dat ik een indicatie zou aanvragen voor intensieve (psychologische) begeleiding, voor een van de kinderen van mijn klant. Het lukt me niet om met het computerprogramma te werken, wat me irriteert en me een grijze muts doet voelen. Behalve dat ik zit te puzzelen met de verwerking van het aanvraagformulier, wat moet ik erin zetten?

In het formulier staan alleen maar vragen naar feiten. Hoe maak ik dan een beeld van de nood van dit kind, van dit gezin? De moeder is mijn eerste klant, Edith. Wat was ik onder de indruk van haar verhaal! In 2000 had ze een ernstig auto-ongeluk gehad. Oorzaak onbekend. Gevolgen desastreus. Een paar weken na het ongeluk werd ze wakker uit een coma. Toen hoorde ze dat alleen zij en haar dochter ..

Toen ik met de begeleiding begon, vertelde Edith dat ze een hersenletsel had gehad door het ongeluk. Langzamerhand ontdekte ze dat ze dat letsel niet had gehád, maar er iedere dag opnieuw mee geconfronteerd werd. Door haar ongeluk is Edith erg op haar oudste dochter gaan leunen. Chantal kon geen kind meer zijn; zij zorgde voor haar moeder en later voor haar broertje, dat een paar jaar later ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .